Pages

13 January 2013

Money is very important

Assalam..

Sangat-sangat bosan okay..baca buku pun bosan..nyempat baca 1 chapter jek tadi..okay lah kan daripada tak baca langsung..huhu

Sekarang memang aku pokai..baru aku sedar betapa penting nya money to survive..money is very important,right?

In this world semua memerlukan money..even masuk jamban pun perlukan 30sen..30sen pun money jugak kan..air suam pun berbayar okay..nothing is free nowadays..tapi ada lah jugak yang free..jarang-jarang ada & susah dah nak dapat benda free kan?

Sekarang aku tak tahu nak dapatkan money dari mana..tak kan nak suruh daddy aku bank in lagi kot..segan lah..hari tu daddy aku dah bank in money untuk beli tiket..tak kan lah nak suruh bank in lagi..sangat-sangat segan okay..

Alangkah bagusnya kalau money jatuh dari langit kan..boleh lah aku guna money tu untuk survive kat sini..

Dah tak tahu dah mana nak cari money..tak kan lah aku nak pinjam dengan ALONG?tak pasal-pasal masuk paper,"seorang pelajar Uitm Kedah kehilangan kepala gara-gara meminjam wang dari along"..mati mak!haha

Dah banyak dah aku mengarut ni haa..tunggu aje lah money jatuh dari langit kan..huhu

Wassalam

2 comments:

Nur Shuhada said...

mmang pn duit sgt pnting..klu g cucuk duit kt atm.wat kua rm50 ke rm100 ke, mcm xda pape je.kejab je hbs.hihi :)

Chesdi Izdihar said...

taw xpe..dlm ms sehari pn blh hbs kan..hu2